Zimní KAL a miniKAL s Wool & Pine a Woolpointem!

Je to tady! Vyhlašujeme náš zimní KAL a miniKAL. Tentokrát budeme plést nejen s Wool & Pine, ale v rámci miniKALu přispějeme i svou troškou do mlýna.

Newsletter-23

Zimním KALem bude oblíbený svetr Sorrel, v původní mohérové verzi, zatímco v rámci miniKALu si můžete uplést Bětčinu novou šálu Zuza Lacy Shawl. Sorrel je asi nejznámější z návodů od Wool & Pine, plete se odshora do kruhu, v sedle ho zdobí textura tvořená zvedanými oky (v návodu najdete popis i odkazy na video tutoriály) a následně se otočí naruby, abyste mohli plést dál hladce (hotový se totiž nosí rubovou stranou ven).

Mrkněte na podcast, kde jsme se o KALu rozpovídaly!

Bětčina šála je jednoduchý krajkový doplněk, který si můžete uplést jako šálu nebo začít provizorním nahozením a na konci pletení si ho spojit do dlouhého wrapu. Krajka v návodu je jednoduchá, tvořená prostým splétáním a nahazováním, takže se není čeho bát! 

Návod na Sorrel jsme pro vás přeložily a Wool & Pine už ho nahrály na Ravelry (takže pokud ho už máte zakoupený, najdete ho po aktualizaci své knihovny -otevřete si svou knihovnu na Ravelry, najděte si tam Sorrel, klikněte na tlačítko "update" pod ním a do knihovny se vám nahrají všechny novější verze, včetně českého překladu, který si následně můžete stáhnout). Pokud jste si ho koupili už dříve přímo na webu Wool & Pine a chtěli byste český překlad, pošlete nám doklad o zaplacení na náš e-mail info@woolpoint.cz a my vám ho zašleme.

Návod na Ravelry najdete tady!

Návod na Bětčinu šálu najdete na Ravelry v angličtině i v češtině ve dvou verzích - s obrázky a černobílé k tisku, stačí si vybrat :) A pozor, až do 11. 10. do půlnoci na něj můžete získat 30% slevu! Stačí v košíku na Ravelry zadat kód HIZUZASHAWL

Návod k dostání tady!

Z čeho plést Sorrel?

Sorrel si můžete uplést stejně jako originál fadeovaný (s prolínajícímí se barvami), nebo jednobarevný, jak si budete přát. Pro zimní KAL jsme nabarvily 4 různé fadeové sety, ke kterým už stačí si vybrat jen mohér. Původní verzi tvoří světlá a tyrkysová ručně barvená přadena, ke kterým holky z Wool & Pine připletly sytý tmavě zelený mohér, který celý fade stáhl do zelena. Můžete jít stejnou cestou, nebo si naše sety naopak přizpůsobit podle svého. Můžete mít Sorrel do modra, do růžova, neutrální, hnědý, jak si budete přát.

2_3

V naší nabídce najdete spoustu mohérů od značky Isager, případně můžete sáhnout po Organic Brushed Alpace od značky KAOS YARN, která je sytější a přadena v setu vám ovlivní výrazněji. Zároveň každým dnem dorazí zásilka oblíbených Midnatssolů od značky CaMaRose. V každém setu najdete 4 přadena, jak si žádá návod, plus projektový pytlík, ve kterém si můžete svůj projekt přenášet, kam je libo.

Sety najdete tady!


Přečtěte si článek z minulého týdne o kombinování mohérů s jinými přízemi.


Kromě setů pro vás máme ale taky ručně nabarvená přadena ve větším množství, pokud byste fadeovat nechtěli, ale přece jen chtěli ručně barvenou přízi, nebo kdybyste si svůj fade chtěli sestavit podle svého! Můžete ho mít například jen tyrkysovo-modrý, světle prskaný, nebo jen světlý. 

E80A2603

Jednotlivá přadena najdete tady!

Pokud jde o Bětčinu šálu, tak ta je pletená dvojitě ze dvou přízí tloušťky lace. Bětka pletla z Alpacy 1 a Silk Mohairu od značky Isager, které najdete obě bohatě zásobené. Ale můžete se pustit i jiným směrem - plést dvojitě jen z Alpacy 1, nebo jen z mohéru, nebo z Organic Brushed Alapacy od Kaosu, nebo si šálu můžete udělat o něco tlustší tím, že dáte dohromady přízi tloušťky fingering a lace - můžete tedy sáhnout po Arwettě a mohéru/alpace, po našich ručně barvených přadenech a mohéru/alpace, Merilinu a mohéru/alpace a tak dále a tak dále. Fantazii se meze nekladou. Záleží jen na vás a na tom, co nejradši nosíte kolem krku.

Newsletter-25

Alpacy 1 najdete tady!

Mohéry od Isageru čekají tady!

Organic Brushed Alpacu si můžete vybrat tady!

O našem zimním KALu jsme se rozpovídaly v posledním, 48. dílu našeho podcastu, který najdete na našem YouTube kanálu. Dozvíte se tam taky o našem speciálním vánočním překvapení, o kterém se můžete tady dočíst více v tomto článku.

A teď - co je to vlastně ten KAL?

KAL je zkratkou anglického Knit Along, tedy "společné pletení". Jedná se o společné pletení jednoho konkrétního projektu, případně o pletení libovolného návodu na dané téma nebo od jednoho určeného designéra. 

KAL je ale hlavně zábava, kdy můžeme společně sdílet své nápady, pokroky i nezdary. Svoje fotky a postřehy směrujte do naší facebookové skupiny Knit & Talk

Zúčastnit se může každý!

Co k tomu potřebujete? Koupit a stáhnout si návod na Ravelry (přímý odkaz výše), použít přízi zakoupenou z Woolpointu a pustit se do toho!

KAL není soutěž, je to zábava!

Newsletter-24

Jak dlouho KAL trvá?

Nahoďte, kdy chcete!

Jediný termín, který je pevný, je konec KALu. MiniKAL s Bětčinou šálou uzavřeme 31. 12. 2024, zatímco Sorrel můžete plést až do do konce února, tedy do 28. 2. 2025.

Když nám do těchto termínů pošlete fotky svých projektů upletených z příze zakoupené ve Woolpointu, zařadíme vás do slosování, které proběhne pro šálu na začátku příštího roku, pro Sorrel na začátku března. 

Pozor! Každý návod bude mít vlastní slosování, pokud tedy uplete oba projekty, budete zařazeni do dvou slosování a zvýšíte tím svoji šanci na výhru! :)

Fotky posílejte na e-mail info@woolpoint.cz

Kvůli GDPR také připomínáme, že zasláním fotek vyjadřujete souhlas s jejich zveřejněním v galerii na našem blogu.

Odkazy

Budeme mít velkou radost, pokud se přidáte k naší skupině na Facebooku Knit & Talk a budete s námi sdílet svoje pokroky nebo si přijdete pro radu!

Techniky a tipy pro pletení najdete na našem YouTube kanálu Woolpoint.

Pro ty, co nás sledují i na Instagramu - budeme moc rády, když budete sdílet své pokroky a pletací zážitky s tímto KALem s hashtagem #kalwoolpoint a označíte nás @woolpointcz. :)

Těšíme se na všechny vaše svetry a šály a doufáme, že si společné pletení užijete!


Máte doma svetr z mohéru, který vás nepříjemně kouše? Zkuste ho vyprat v Soaku!


Kam dál? Můžete si přečíst například našich 10 tipů na výběr barev, nebo 5 věcí, na které myslet při pletení ponožek!


Náš seriál o pletení:

Učíme se plést - 1. část: Výběr příze

Učíme se plést - 2. část: Jehlice

Učíme se plést - 3. část: Vzorek

Učíme se plést - 4. část: Jaké k pletení zvolit jehlice?

Učíme se plést - 5. část: Co dělat, když nesedí vzorek?

Učíme se plést - 6. část: Nezbytnosti pro pletení 1

Učíme se plést - 7. část: Úskalí malých projektů a jak je plést

Učíme se plést - 8. část: Nezbytnosti pro pletení 2