Tipy a triky na cestování s pletením

Knit & Talk je zpět!-4

 

Chystáte se na dovolenou? A berete si s sebou pletení? Pak mrkněte na naše tipy (prověřené a osobními nepříjemnými zkušenostmi nasbírané).

 

Pletení v kufru

Vždycky, opravdu vždycky si pletení dejte do samostatné taštičky, pytlíku nebo klidně povlaku na polštář, ale schovejte ho! Pletení má totiž tu nepříjemnou schopnost, že se i v uzavřeném prostoru, kde by se nemělo nijak pohnout, samovolně pohybuje, a není nic horšího, než když v hotelu nebo na chatě vezmete za zip, trhnete a zjistíte, že se vám zachytil do příze nebo hůř rovnou celého projektu.

Taky nezapomeňte na zarážky na jehlice ve vhodné velikosti (malé nebo velké), abyste po příjezdu nezjistili, že sice máte projekt bezpečně v tašce, ale během cestování vám sklouzl z jehlic. A drobný tip na závěr, ukládejte si pletení co nejdál od kosmetické tašky, pro případ, že by se vám v ní něco vylilo.

 

Pletení v příručním zavazadle v letadle

Příruční zavazadlo je zrádná věc. Záleží na konkrétních aerolinkách a hlavně na konkrétní posádce obsluhující bezpečnostní kontrolu. Cestujte vždy raději s výměnnými jehlicemi, i když je nemáte rádi, kdyby vás bezpečáci nutili je vyhodit, protože je lepší odšroubovat a vyhodit jehlice, než je celé vytáhnout a rozpárat si projekt. Ze stejného důvodu mějte po ruce šroubovací koncovky na lanko, abyste ho v případě nutnosti zajistili. A extra tip, se kterým projdete každou kontrolou - vezměte si jehlice dřevěné, odšroubujte je a ukryjte do penálu mezi tužky. Tam je žádná kontrola neodhalí!

Výměnné jehlice Nova Metal od Knit Pro

Výměnné jehlice Symfonie od Knit Pro

Výměnné jehlice Mindful od Knit Pro

Výměnné jehlice Chiaogoo

Lanka

 

Pletení u vody

Pokud pletete u vody, vždycky si nechávejte klubko schované v projektové tašce a tu zavřete. Ideální jsou na to tašky a pytlíky, které se zatahují provázkem, protože tam vám bude příze hezky klouzat a klubíčko neuteče do vody. Pokud máte tašku na zip, přivřete ji opatrně a moc za přízi netrhejte, aby se vám v zipu nezadrhla. Ideálním společníkem může být například batůžek Whidbey, který si můžete uplést v rámci našeho jarně-letního KALu!

Sety na batůžek Whidbey

29