3+1 otázka pro Wool & Pine

S designérským duem Wool & Pine pleteme celý tento rok. Pojďte je poznat blíž!

Pod značkou Wool & Pine se ukrývají dvě pletařky a designérky Abbye Meiklejohn a Selena Shepard a jejich návody poznáte na první pohled, přestože je každý úplně jiný a zcela jedinečný. Bývají výrazné, hravé a nápadité, a právě proto je tak milujeme! Když jsme se loni zamýšlely nad tím, s kým budeme pořádat celoroční KAL letos, bylo duo Wool & Pine jasná volba.

O našem celoročním KALU se můžete dočíst víc tady

Pro jarně-letní KAL jsme zvolily "menší" projekty - šátek Bluegrass, který se stejně jako níže zmíněný Sea Glass svetr výborně hodí ke zpracování zbytků, a batůžek Whidbey, do kterého se dají zbytky taky krásně zapracovat.

Ručně barvené sety na šátek Bluegrass najdete tady!

Newsletter-17

Prohlédněte si galerii našeho jarně-letního KALu!

Zimní KAL oficiálně vyhlásíme až v příštím, 48. díle našeho podcastu (pokud si ho nechcete nechat ujít, tak se přihlaste k odběru na našem Youtube kanálu), ve kterém vám taky ukážeme ručně barvené sety, co na KAL chystáme, a další možné kombinace, ze kterých byste si ho mohli uplést. Pokud sledujete naše sítě, pak už neoficiálně víte, že budeme plést svetr Sorrel, první společný návod Abbye a Seleny a jeden z jejich (i našich) oblíbenců! A budeme plést jeho původní, zimní verzi, protože letní i jarní už máme :)

A teď už k těm třem a jedné otázce pro Abbye a Selenu!

1. Co vás přivedlo k pletení?

Abbye se naučila plést jako malá od své mámy a plést už nepřestala. Vždycky měla tvůrčí duši a i během vysoké si už navrhovala vlastní jedinečné kousky. Selena se k pletení dostala o něco později, asi před osmi lety, když bydlela v Německu. Začala háčkováním, ale brzy přišla na to, že pletení kontinentálně není tak těžké, jak si myslela, a zamilovala si ho.

2. Jaká část práce na projektu je vaše nejoblíbenější? Výběr barev, nahození, uzavření, zkoušení nových technik?

Obě se rády noříme do svých zásob a necháváme se inspirovat přízí. Vzorkování je neuvěřitelně inspirativní součást celého procesu – zjistit, jak k nám příze promlouvá, a pak společně probírat motivy, konstrukci a tvar. Je vzrušující vyměňovat si nápady a sledovat, jak na našich jehlicích ožívají.

3. Který z vašich návodů je váš soukromý oblíbenec a proč?

Těžko se vybírá jen jeden, protože to záleží na ročním období, ale obě máme slabost pro Sea Glass, protože se díky němu dají krásně využít zbytky a my s oblibou hledáme nové způsoby, jak přízi využít na maximum. A další náš oblíbenec je Sorrel, protože to byl náš první společný design, takže má zvláštní místo v našich srdcích.

(Na fotkách vidíte Zuzin Summer Sorrel a Bětčin Spring Sorrel)

Newsletter-18

+1. Obě jste úžasné pletařky a designérky – proč jste se rozhodly spojit síly a vytvořit duo?

Děkujeme! Upřímně nám to od začátku připadalo naprosto přirozené. Každá máme jiné silné a slabé stránky, které se navzájem skvěle doplňují, a pracovat spolu nás nesmírně baví. V tvůrčích otázkách si dobře rozumíme a je vzrušující a zábavné přepinkávat si mezi sebou nápady a rozebírat je. Wool & Pine je společný projekt a to, že můžeme spojovat síly, nejen při navrhování, ale i ve všech dalších oblastech podnikání, z něj dělá něco většího a pro nás obě významnějšího. Obě jsme moc vděčné za to, že máme tu druhou a že spolu můžeme tvořit nové věci a zároveň se dělit o ty příjemné i ne tak příjemné stránky podnikání.


Kam dál? Můžete si přečíst například našich 10 tipů na výběr barev, nebo 5 věcí, na které myslet při pletení ponožek!


Náš seriál o pletení:

Učíme se plést - 1. část: Výběr příze

Učíme se plést - 2. část: Jehlice

Učíme se plést - 3. část: Vzorek

Učíme se plést - 4. část: Jaké k pletení zvolit jehlice?

Učíme se plést - 5. část: Co dělat, když nesedí vzorek?

Učíme se plést - 6. část: Nezbytnosti pro pletení 1

Učíme se plést - 7. část: Úskalí malých projektů a jak je plést

Učíme se plést - 8. část: Nezbytnosti pro pletení 2